Az épületeinket is megálmodó Bord Stúdió újabb elismerésben részesült

Az Allure Residence-t is tervező Bord Stúdió 3. helyezést ért el az új Budapesti Atlétikai Stadion tervpályázatán.

A szeptember 14-én tartott eredményhirdetésen a KKBK Kiemelet Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. összesen 20 millió forintért vásárolt pályaműveket. A pályázat kiírásának célja, hogy felépülhessen egy hiánypótló fővárosi atlétikai központ, amely magában foglal egy központi stadiont, egy fedett csarnokot, valamint szabadtéri edzőpályákat is. A helyszín a volt VITUKI telep, a Kvassay Jenő út és a Duna közötti terület.

A harmadik díjazott a BORD Építész Stúdió Kft. által tervezett változat. A tervezők számára fontos szempont volt, hogy ne csak egy sportcsarnokot tervezzenek, hanem a környékét is átalakítsák úgy, hogy egy aktívan használható zöldfelület jöjjön létre, és a városképbe is illeszkedjen a Duna-menti zöldfolyosó részeként. Ennek jegyében az épület Duna felőli oldalán egy nagyobb dombot emelnének, ehhez simulna a stadion aszimmetrikus alapépülete.

A tervek szerint az Atlétikai Stadion nem önmagában fog állni. A közvetlen szomszédságában Észak-Csepelen mintegy 55 hektárnyi területen további sportlétesítmények létesülnének, köztük egy extrém park, ahol BMX versenypálya és egy kajak-kenu szlalompálya épül – falmászási lehetőséggel, skateboard pályával és kerékpáros freestyle pályával, illetve egy teniszközpont.

Ezúton gratulálunk épületeink megálmodójának és tervezőjének, a BORD Építész Stúdiónak.

Contact

ARB Sales Kft.
Registered office: 1097 Budapest, Nádasdy street 13/b.
Sales office: 1095 Budapest, Vágóhíd utca 3. Container office on the corner in Nádasdy street.
Phone: +36 1 210 0604
Mobile: +36 30 215 75 75
Email: sales@allurebudapest.hu
Facebook: Facebook.com/allurebudapest

Facebook