Az Allure Residence Budapest számokban

Az 520 lakásból álló Allure Residence Budapest első két ütemének kivitelezése még az elején jár, azonban a számok már most megdöbbentőek. Összeszedtünk néhány érdekességet arról, mekkora volumenű is a beruházás.

Az építési területen jelenleg több mint 4.000 négyzetméternyi acélzsalu található. Az első, azóta ikonikussá vált, 1958-ban gyártott LEGO építőelem 4*2 cm nagyságú volt, és 60 éve ez a legtöbbet gyártott típus. Ha LEGO építőelemeket használnánk zsaluként, pontosan 500.000 darabra lenne szükségünk belőle. Ez a szám elsőre lehet, hogy nem tűnik nagynak, azonban a világ legmagasabb LEGO tornyához is ennyi építőelemre volt szükség. Az építményt 6.000 LEGO-rajongó, közel 4 nap alatt készítette el és 31 méter magas lett. Ez majdnem megegyezik a 10 emeletes Allure Residence Budapest épületének magasságával.

A munkálatok során 4.500 köbméter betont használtunk fel. Ezzel a mennyiséggel majdnem 1.400 db otthoni felfújható, vagy 2 olimpiai úszómedencét tölthetnénk fel.

Egy afrikai elefánt súlya átlagosan 6 tonna. Az Allure Residence Budapest építése során eddig megközelítőleg 400 tonna acélt használtunk fel. Ez több mint 300 autó tömegének felel meg.

A tervezés és a kivitelezés minden fázisában ügyelünk rá, hogy a lehető legjobb és legtartósabb anyagokat használjuk, és mindenből elegendő mennyiségű kerüljön felhasználásra.  Ezeknek a számoknak, valamint a jól átgondolt alaprajzoknak köszönhetően nem egyszerű lakásokat, hanem élhető otthonok alakítottunk ki.

Az aktuális lakáslistánkat itt értheted el: http://allurebudapest.hu/hu/lakasok

Ha pedig a penthouse és penthouse jellegű lakásainkat szeretnéd megtekinteni, kattints ide!

   

Facebook